Slottsfjell er store greier i Tønsberg og i resten av Musikk-Norge. I fjor lanserte Tønsbergs Blad podkasten «Slottsfjell», som tok for seg kjendiser, kjærlighet og alt man trenger å vite om byens store festival.

Nå er sommeren igjen på vei, og med en ny sommer kommer en ny festival og ny lineup, og drøssevis av nye gjester i podkaststudio.

Elsker kjendiser

– Så langt har bare halvparten av artistene for festivalen sluppet, men jeg er skikkelig fornøyd med gjestelisten for sesong to så langt, smiler TB-journalist Amalie Mogstad.

Hun var med i studio i noen episoder i fjor, men denne gangen er det Amalie som styrer showet.

– Jeg er fremdeles over gjennomsnittet glad i kjendiser og jeg blir fremdeles like starstruck. Det er bare skikkelig gøy å bli kjent med artistene og alt som går inn i Slottsfjell, sier journalisten.

Allerede et par dager inn i våren, er det full sommer- og festivalstemning i studio. Så langt har de tre første episodene sluppet, men Amalie lover å slippe flere godbiter mot sommeren.

– Vi har kommet i gang tidligere i år enn i fjor, for å rett og slett sette i gang nedtellingen så tidlig som mulig. Jeg er jo helt i sommerstemning, så det passer at snøen begynner å smelte bort nå, ler hun.

Podkasten er tilgjengelig på alle kanaler der en kan lytte til podkast, som for eksempel Spotify, Apple Podkast og på tb.no/podkast.

Sesong to i gang

Går du inn nå, finner du en episode med Tom Stræte Larsen, best kjent som Matoma. I episoden snakker han blant annet om den gangen han spilte på Slottsfjell i 2017 og fikk terningkast én, på det som for ham var en vellykket konsert.

– Ikke bare er det veldig gode artister på line-up-en i år, men de er også interessante mennesker med en historie. Det er kanskje det jeg liker best med denne podkasten – at vi får et innblikk i hvem de er, sier Amalie.

Amalie vet hvor viktig Slottsfjell er for Tønsberg, men også hva festivalen betyr for artistene.

– Matoma sa selv at han gleder seg til å komme tilbake – at det er noe eget med Slottsfjell, sier hun.

– Hvilken artist drømmer du om å møte på Slottsfjell?

– Oi, den er vanskelig ... Det er mange jeg skulle likt å møte, men hadde jeg sett Rihanna eller Beyoncé på Slottsfjell, hadde jeg nok svimt av, ler Amalie.

I første episode deler TikTok-stjerne og musikkentusiast Gard Øksendal, "MankeGard", sine ærlige meninger om blant annet årets artister.

Satser videre

Akkurat som i fjor, er det Tønsbergs Blad som både planlegger, gjennomfører og publiserer podkasten, med utviklingsredaktør Marie Olaussen som produsent. Slottsfjell er altså ikke en samarbeidspartner for satsingen.

– Hvorfor valgte dere å satse videre på podkasten?

– Slottsfjell er noe av det aller største som skjer i Tønsberg i løpet av året, og et arrangement som er med å definere Tønsberg både for oss som bor og jobber her - og for tilreistende. I TB følger vi festivalen og alt som skjer rundt den tett, og siden dette handler om lyd, er det helt naturlig at vi også gjør denne type journalistikk i podkastformatet. Jeg gleder meg til å høre intervjuene med artister, arrangører og festivalgjengere, og håper mange kan glede seg til festivalen gjennom våre episoder, sier Marie Olaussen.