(Drammens Tidende)

DRAMMEN/HOLMESTRAND: Torsdag ettermiddag melder Bane Nor at strekningen Drammen - Holmestrand er stengt for togtrafikk.

Årsaken er signalfeil.

– Du må regne med forsinkelser. Bane Nor jobber med å rette feilen. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, opplyser Vy på sine nettsider.

Togene kjører med redusert hastighet på strekningen, melder Vy i 19-tida. Man må fortsatt regne med forsinkelser og feilen er ikke rettet helt foreløpig.

– Ikke så informerende

Drammens Tidende har vært i kontakt med en passasjer fra toget mot Drammen, som stoppet i Holmestrand og ikke fikk kjørt videre.

– Vi er et fullt tog fra Skien som skulle nordover som står utenfor stasjonen i Holmestrand og venter, forteller han.

Toget hans skulle egentlig vært i Drammen klokka 17.45. Når Drammens Tidende snakker med ham i 18.15-tida, forteller han at det eneste som er kommet av informasjon er at det skal gå en buss klokka 18.30.

– Informasjonsflyten er ikke så informerende. Det kunne ha stått noe mer på skjermen eller i appen. Men dessverre har man blitt vant til at det er dårlig informasjon.

Siv Westin, pressevakt i Vy, forteller at det beklageligvis tar litt tid å frakte busser til de ulike stasjonene.

– Men busser er på vei for å frakte kundene, sier Westin til Drammens Tidende like etter klokka 18.30.

Klokka 18.42 informerer den reisende Drammens Tidende har vært i kontakt med at den første bussen ble fylt opp av reisende mot Gardermoen. De øvrige passasjerene venter fortsatt på en buss som frakter dem videre.

– Kan ta tid

Westin beklager til de reisende at det tar tid å få busser på plass og forutse når det skjer ting.

– Det er beklagelig at informasjonen ikke har vært god nok. Det varierer litt på hvor raskt bussene kommer med tanke på hvor på strekningen det er stengt. Vi ønsker at kundene skal få god nok informasjon, og jeg ser at det ikke ligger god nok informasjon der nå.

Foreløpig har ikke Westin og Vy mottatt noen prognose fra Bane Nor på når feilen kan ventes å være rettet.

– Det kan løse seg raskt, og det kan ta tid.