(Østlands-Posten)

Politiet og Larvik Brann og Redning meldte at de bisto Hovedredningssentralen etter melding om at ni kajakkpadlere trengte bistand ved Oddanesskjæra utenfor Nevlunghavn.

HRS Sør-Norge koordinerte aksjonen, og redningsleder Siv Namork kunne fortelle til Østlands-Posten at et redningshelikopter på Rygge ankom stedet klokka 12.45.

– De jobber med å berge opp to personer som ennå er i vannet. Det er i tillegg flere båter på vei for å bistå de sju personene som er på forskjellige holmer og skjær, fortalte Namork.

LES OGSÅ: Måtte reddes opp fra skjær: – En frisk start, litt mer enn forventet

Plukket opp to

Litt over klokka 13 ble de to personene reddet opp av vannet av helikopteret. De ble fraktet til Gurvika, før helikopteret returnerte ut for å plukke opp flere av de som befant seg på skjærene.

Namork kjenner ikke til bakgrunnen for at de ni befinner seg i området, men at det kan virke som det er en gruppe som har vært på tur. Meldingen kom til Hovedredningssentralen via kystradioen.

Også redningsskøyta UNI Kragerø, brannbåten fra Brevik, LOS skøyte og Røde Kors-båten fra Porsgrunn er på stedet eller på vei.

Oddaneskjæra ligger rett sør for Oddane, og området er mye brukt til ulike padlekurs for kajakk.

Det er sendt ut flere farevarsel for sterk vind lørdag, med anbefalinger om ikke å begi seg ut i båt i området fra Svenskegrensa til Tvedestrand. Det er meldt om opp mot 20 meter pr. sekund i kastene.