Avtalen er at vi nå har begynt å sitte på to av kommunens aktivitetshus – Midtløkken og Slagen. Her tar vi imot innbyggere som trenger hjelp. Det er en gratis tjeneste som er blitt populær.

Aktivitetshusene legger ut informasjon på sine Facebooksider når vi er til stede. Info ligger også på kommunens hjemmesider.

Det er en stor samfunnsutfordring hvor mange eldre ikke klarer å henge med i den digitale utviklingen. F.eks. når Tb.no endrer tilgangen til hvordan vi skal lese nettavis og e-avisen.

Om alle digitale tjenester var like brukervennlige som mobilen i hånden på en tiåring, ville trolig flere eldre klart å bruke digitale verktøy og tjenester. Men slik er det ikke. Dermed blir ting mer knotete og komplisert enn det trenger. I tillegg er det ingen standard for hvor enn finner informasjon, menyer og innstillinger. Dette kan vi i Seniornett hjelpe med.

Får ikke gjort så mye galt

Det å være på nett er ikke så skummelt som mange tror, og vi kan hjelpe deg så du blir trygg. Det er mange som strever. Det er mange som ikke tør, og noen vil rett og slett ikke. De er ofte redde for å gjøre noe galt, men vi er opptatt av å fortelle dem at de ikke kan gjøre så mye feil.

Det å oppleve mestring er viktig når man er ung, men det er like viktig når man blir eldre. Når noen ikke har den digitale kompetansen som kreves for å delta i samfunnet, skaper det også utenforskap. Da kan Seniornett gi tilbud medlemskap og kurs slik at man blir tryggere på å bruke sine enheter.