Det er USA som bidrar til, og støtter, at Israel kan fortsette massedrapene på sivile i Gaza. Norge unngår for enhver pris å fordømme USA for den støtten Israel får i form av penger og våpenhjelp, slik at de kan opprettholde sin dominans i området. Vår utenriksminister, Espen Barth-Eide (Ap), snakker bare om å ligge lavt, for å unngå eskalering og slik at partene kan sette seg ned og komme til fred og en tostatsløsning. Det er helt utrolig at det går an å tro på en slik løsning, med den milelange avstanden som nå er mellom partene.

Det eneste håpet om fred er at Hamas og Israel firer på sine krav, men det er svært vanskelig å tro at det vil kunne skje så lenge Israel har støtte fra USA. Hva gjør Vest-Europa, NATO og FN i denne fastlåste konflikten? Jo, roper høyt om at det er forferdelig dette som skjer, uten å fordømme USA for deres medvirkning.

Studentene i USA som demonstrerer mot Israels krigføring i Palestina burde være kvalifisert til Nobels fredspris neste gang.

PS: Vi er alle enige om at verden ikke lenger er god, men norske myndigheter burde arbeide for sitt eget land og tryggheten for helsetilbudet til det norske folk og ikke blande oss til stadighet inn i andre lands forhold med leveranser av penger og våpen over en lav sko.